<3 Hon är unik och hon är min! <3

 
 
Igår hade vi samtal med A´s förskola. Det handlade om hela henne, hur vi uppfattar henne, vad hennes diagnos kommer att innebära för henne, för oss och för pedagogerna. Hennes styrkor och hennes svagheter, och hur vi ska kunna stötta upp hennes behov.
 
A har ju fått diagnosen Autism nivå 2 vilket innebär i det stora hela att hon kräver omfattande stöd. 
Så vad innebär detta för oss? A har svårt att kommunicera verbalt och ikce-verbalt, hon har även svårt att tolka och förstå sin omgivning vilket ofta skapar konflikter då hon inte förstår andras förväntningar.
Hon kan inte bryta och fastnar lätt i saker, stänger gärna av och släpper enbart in på sina egna vilkor, hon kommer ofta in i tantrum då hon nästan känner sig kränkt och förvirrad. I utveckling ligger hon på en 1,5-2årings nivå mentalt/verbalt och kommer därför fortsätta att gå på småbarnsavdelningen. Hon behöver det extra stödet och det lugnet samt den den lilla barngruppen.
Hon är ljudkänslig och emellanåt har hon ett enormt behov av närhet och bekräftelse, hon har även behov av att kunna sätta sig ner och måla, när hon tecknar är det som att hon hamnar i en annan värld och kopplar av, hon berättar historier som hon ritat upp och fantasin bara flödar om henne. Som den som har henne i sin omsorg behöver vara uppmärksam på hennes små skiftningar och ha tålamod att invänta henne så hon kan ta sina extra minuter som hon behöver.¨Hon har en hög smärttröskel och kan därför fara illa eftersom hon inte ser risker i och med att hon inte gör sig illa, hon har heller inget konsekvenstänk och är därför helt omedveten om hon försvinner eller går rakt ut bland bilar eftersom hon inte ser faror.
 
Detta är i alla fall vad vi kom fram till i det lilla...
 
Jag inser allt mer från dag till dag vilket jobb som väntar, turligt nog vet jag det mesta om vart jag ska vända mig, jag har ju som kanske bekant en son på 13 år med diagnosen Autism spectrum som det hette då, och jag kommer göra allt för att få hennes vardag ska fungera så bra som möjligt utan att göra anpassningar som inte är hållbara för omgivningen. Balansgång.
 
Som tur är så är hon såååå fantastisk och jag skulle inte vilja ha henne på något annat sätt, hon är värd allt och hon har tillgång till stöd, kärlek och omsorg 24/7! 
 
 
 
We are only given what we can handle...